Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g279g896kcal27.6g177.4g8.4g21.8g
Pellavansiemen kokonainen 26g131kcal5.1g0.3g10.9g6.8g
Cashewpähkinä 36g206kcal7.2g6.7g16.6g1.3g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g4g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)159g51kcal5.3g7.2g0g0g
Puolukkahillo 46g63kcal0.1g15g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1104g2693kcal90.6g413.2g72g60.8g
Valittu annoskoko552g1347kcal45.3g206.6g36g30.4g
Annoskoko puolitettuna276g673kcal22.7g103.3g18g15.2g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141