Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g2800g8988kcal277.2g1780.8g84g218.4g
Pellavansiemen kokonainen 260g1314kcal51.5g2.6g108.9g68.6g
Cashewpähkinä 360g2067kcal72g67.7g166.9g12.6g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g40g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)1600g512kcal52.8g72g0g0g
Puolukkahillo 460g632kcal0.8g150.4g0.9g4.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana11080g27026kcal908.6g4147g721.4g608.8g
Valittu annoskoko5540g13513kcal454.3g2073.5g360.7g304.4g
Annoskoko puolitettuna2770g6757kcal227.2g1036.8g180.4g152.2g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141