Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g314g1008kcal31.1g199.6g9.4g24.5g
Pellavansiemen kokonainen 29g147kcal5.8g0.3g12.2g7.7g
Cashewpähkinä 40g232kcal8.1g7.6g18.7g1.4g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g4.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)179g57kcal5.9g8.1g0g0g
Puolukkahillo 52g71kcal0.1g16.9g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1242g3029kcal102g465g80.8g68.2g
Valittu annoskoko621g1515kcal51g232.5g40.4g34.1g
Annoskoko puolitettuna311g757kcal25.5g116.3g20.2g17.1g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141