Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g35g112kcal3.5g22.2g1g2.7g
Pellavansiemen kokonainen 3.2g16kcal0.6g0g1.4g0.9g
Cashewpähkinä 4.5g26kcal0.9g0.8g2.1g0.2g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g0.5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.2g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)20g6.4kcal0.7g0.9g0g0g
Puolukkahillo 5.7g7.9kcal0g1.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana138g337kcal11.4g51.6g9g7.8g
Valittu annoskoko69g168kcal5.7g25.8g4.5g3.9g
Annoskoko puolitettuna35g84kcal2.9g12.9g2.3g2g
Arvot/100g100g244kcal8.3g37.4g6.5g5.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141