Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g349g1119kcal34.5g221.8g10.5g27.2g
Pellavansiemen kokonainen 32g164kcal6.4g0.3g13.6g8.5g
Cashewpähkinä 45g258kcal9g8.4g20.8g1.6g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g5g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g2.5g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)199g64kcal6.6g9g0g0g
Puolukkahillo 57g79kcal0.1g18.7g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1380g3366kcal113.2g516.4g90g75.8g
Valittu annoskoko690g1683kcal56.6g258.2g45g37.9g
Annoskoko puolitettuna345g842kcal28.3g129.1g22.5g19g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141