Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g419g1343kcal41.4g266.2g12.6g32.6g
Pellavansiemen kokonainen 39g196kcal7.7g0.4g16.3g10.3g
Cashewpähkinä 54g309kcal10.8g10.1g24.9g1.9g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g6g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)239g77kcal7.9g10.8g0g0g
Puolukkahillo 69g94kcal0.1g22.5g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1656g4039kcal135.8g620g107.8g91g
Valittu annoskoko828g2020kcal67.9g310g53.9g45.5g
Annoskoko puolitettuna414g1010kcal34g155g27g22.8g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141