Gluteeniton vuokaleipä

1. Laita uuni 200 asteelle.

2. Sekoita jauhot, pellavansiemenet, cashewpähkinät ja ruokasooda kulhossa.

2. Lisää rasvaton piimä tai rasvaton jogurtti ja puolukkahillo.

2. Voitele ja jauhota puolentoista litran leipävuoka ja kaada siihen taikina.

3. Ripottele halutessasi pellavansiemeniä taikinan pinnalle.

4. Paista uunin alaosassa noin 60 min.
5. Ota leipä vuoasta ja anna jäähtyä.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 69 grammaa

Vilkkumiina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Teff-jauho (Oriola), annos 60g488g1567kcal48.3g310.5g14.6g38.1g
Pellavansiemen kokonainen 45g229kcal9g0.5g19g12g
Cashewpähkinä 63g361kcal12.6g11.8g29.1g2.2g
Ruokasooda, annos 1tl (Yleinen), annos 5g7g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Piimä, rasvaton (Valio)279g89kcal9.2g12.6g0g0g
Puolukkahillo 80g110kcal0.1g26.2g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1932g4713kcal158.4g723.2g125.8g106.2g
Valittu annoskoko966g2356kcal79.2g361.6g62.9g53.1g
Annoskoko puolitettuna483g1178kcal39.6g180.8g31.5g26.6g
Arvot/100g100g244kcal8.2g37.4g6.5g5.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=416141