Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g47g149kcal10.7g24.7g0.7g0g
Mung-papu, gogreen47g162kcal11.2g29.2g0.5g7.6g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g47g149kcal10.7g24.3g0.7g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g133g164kcal4g34.7g1.1g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g133g71kcal7.6g7.1g1.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g150g41kcal2g7.2g0.3g2.6g
Paprika, punainen200g51kcal1.8g9.2g0.8g4g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g13g2.7kcal0g0.9g0g0g
Ruokosokeri6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Oliiviöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g30g7.5kcal0.1g2.5g0g0.1g
Valkosipuli 5.3g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu5.3g4.3kcal0.1g0.9g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 200g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2076g2024kcal97.2g296.6g50.8g29g
Valittu annoskoko1038g1012kcal48.6g148.3g25.4g14.5g
Annoskoko puolitettuna519g506kcal24.3g74.2g12.7g7.3g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060