Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g93g299kcal21.5g49.5g1.4g0g
Mung-papu, gogreen93g324kcal22.4g58.5g1g15.2g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g93g299kcal21.5g48.6g1.4g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g267g328kcal8g69.4g2.1g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g267g141kcal15.2g14.1g2.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Paprika, punainen400g103kcal3.6g18.4g1.6g8g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g27g5.3kcal0g1.7g0g0g
Ruokosokeri13g54kcal0g13.3g0g0g
Oliiviöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g60g15kcal0.3g5.1g0g0.2g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Inkivääri, tuore, silputtu11g8.5kcal0.2g1.9g0.1g0.2g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4152g4049kcal194.8g593.2g102g57.8g
Valittu annoskoko2076g2024kcal97.4g296.6g51g28.9g
Annoskoko puolitettuna1038g1012kcal48.7g148.3g25.5g14.5g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060