Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g117g374kcal26.9g61.9g1.8g0g
Mung-papu, gogreen117g405kcal28g73.1g1.3g19g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g117g374kcal26.9g60.7g1.8g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g334g410kcal10g86.7g2.7g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g334g177kcal19g17.7g3.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g375g101kcal4.9g18g0.8g6.4g
Paprika, punainen500g129kcal4.5g23g2g10g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g33g6.7kcal0g2.2g0g0g
Ruokosokeri17g68kcal0g16.7g0g0g
Oliiviöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g75g19kcal0.3g6.3g0.1g0.3g
Valkosipuli 13g14kcal1.1g2.2g0.1g0.3g
Inkivääri, tuore, silputtu13g11kcal0.2g2.4g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 500g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5189g5061kcal243.6g741.8g128g72.6g
Valittu annoskoko2595g2530kcal121.8g370.9g64g36.3g
Annoskoko puolitettuna1297g1265kcal60.9g185.5g32g18.2g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060