Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g140g448kcal32.2g74.2g2.1g0g
Mung-papu, gogreen140g486kcal33.6g87.6g1.5g22.8g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g140g448kcal32.2g72.8g2.1g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g400g492kcal12g104g3.2g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g400g212kcal22.8g21.2g4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g450g122kcal5.8g21.6g0.9g7.6g
Paprika, punainen600g154kcal5.4g27.6g2.4g12g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g40g8kcal0g2.6g0g0g
Ruokosokeri20g82kcal0g20g0g0g
Oliiviöljy 60g531kcal0g0g60g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g90g23kcal0.4g7.6g0.1g0.4g
Valkosipuli 16g17kcal1.3g2.6g0.1g0.3g
Inkivääri, tuore, silputtu16g13kcal0.3g2.8g0.1g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 600g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6224g6068kcal292g889.2g153g86.8g
Valittu annoskoko3112g3034kcal146g444.6g76.5g43.4g
Annoskoko puolitettuna1556g1517kcal73g222.3g38.3g21.7g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060