Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g163g523kcal37.6g86.6g2.5g0g
Mung-papu, gogreen163g567kcal39.2g102.3g1.8g26.6g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g163g523kcal37.6g85g2.5g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g467g574kcal14g121.4g3.7g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g467g248kcal26.6g24.7g4.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g525g142kcal6.8g25.2g1.1g8.9g
Paprika, punainen701g180kcal6.3g32.2g2.8g14g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g47g9kcal0g3g0g0g
Ruokosokeri23g95kcal0g23.3g0g0g
Oliiviöljy 70g619kcal0g0g70g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g105g26kcal0.4g8.8g0.1g0.4g
Valkosipuli 19g20kcal1.5g3g0.1g0.4g
Inkivääri, tuore, silputtu19g15kcal0.3g3.3g0.1g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 701g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7266g7084kcal340.6g1037.6g178.8g101.4g
Valittu annoskoko3633g3542kcal170.3g518.8g89.4g50.7g
Annoskoko puolitettuna1817g1771kcal85.2g259.4g44.7g25.4g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060