Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g187g598kcal43g99g2.8g0g
Mung-papu, gogreen187g648kcal44.8g116.9g2.1g30.4g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g187g598kcal43g97.1g2.8g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g534g656kcal16g138.8g4.3g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g534g283kcal30.4g28.3g5.3g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g600g162kcal7.8g28.8g1.2g10.2g
Paprika, punainen801g206kcal7.2g36.8g3.2g16g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g53g11kcal0g3.5g0g0g
Ruokosokeri27g109kcal0g26.7g0g0g
Oliiviöljy 80g708kcal0g0g80.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g120g30kcal0.5g10.1g0.1g0.5g
Valkosipuli 21g23kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Inkivääri, tuore, silputtu21g17kcal0.4g3.8g0.2g0.4g
Vesi, vesijohtovesi 801g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8304g8096kcal389.6g1186.6g204.4g115.8g
Valittu annoskoko4152g4048kcal194.8g593.3g102.2g57.9g
Annoskoko puolitettuna2076g2024kcal97.4g296.7g51.1g29g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060