Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g23g75kcal5.4g12.4g0.4g0g
Mung-papu, gogreen23g81kcal5.6g14.6g0.3g3.8g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g23g75kcal5.4g12.1g0.4g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g67g82kcal2g17.3g0.5g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g67g35kcal3.8g3.5g0.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Paprika, punainen100g26kcal0.9g4.6g0.4g2g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g6.7g1.3kcal0g0.4g0g0g
Ruokosokeri3.3g14kcal0g3.3g0g0g
Oliiviöljy 10g89kcal0g0g10g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g15g3.8kcal0.1g1.3g0g0.1g
Valkosipuli 2.7g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu2.7g2.1kcal0g0.5g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1038g1012kcal48.8g148g25.8g14.8g
Valittu annoskoko519g506kcal24.4g74g12.9g7.4g
Annoskoko puolitettuna260g253kcal12.2g37g6.5g3.7g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060