Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g234g747kcal53.7g123.7g3.5g0g
Mung-papu, gogreen234g810kcal56g146.2g2.6g38.1g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g234g747kcal53.7g121.4g3.5g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g667g821kcal20g173.4g5.3g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g667g354kcal38g35.4g6.7g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g751g203kcal9.8g36g1.5g12.8g
Paprika, punainen1001g257kcal9g46g4g20g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g67g13kcal0g4.3g0g0g
Ruokosokeri33g136kcal0g33.3g0g0g
Oliiviöljy 100g885kcal0g0g100.1g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g150g38kcal0.6g12.6g0.1g0.6g
Valkosipuli 27g29kcal2.1g4.3g0.2g0.6g
Inkivääri, tuore, silputtu27g21kcal0.5g4.7g0.2g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 1001g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10380g10120kcal486.8g1482.6g255.4g145.2g
Valittu annoskoko5190g5060kcal243.4g741.3g127.7g72.6g
Annoskoko puolitettuna2595g2530kcal121.7g370.7g63.9g36.3g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.5g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060