Papusalaatti

Liota ja keitä pavut, huomioi eri papujen erilaiset keittoajat.

ks. esim.

Siirry sivulle! Voit myös vaihtaa kuivapavut 2-3 tölkkiin (n. 500g) säilykepapuja.

Pilko punasipuli, marinoi etikka-sokeriseokessa.

Yhdistä kastikkeen aineksen (öljy, 1-2 limen mehu, raastettu valkosipuli & inkivääri) ja mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi yrteillä.

Pilko paprikat (1-2) kulhoon, lisää herneet, maissit, pavut, punasipulit ja kastike.

Sekoita ja laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.

210g kuivattuja papuja painoi n. 520g keitettynä.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 519 grammaa

Idunn
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pintopapu, kuivattu (Risenta), annos 100g35g112kcal8g18.5g0.5g0g
Mung-papu, gogreen35g121kcal8.4g21.9g0.4g5.7g
Mustasilmäpapu,keittämätön (Risenta), annos 100g35g112kcal8g18.2g0.5g0g
Maissi, pakaste (Pirkka), annos 50g100g123kcal3g26g0.8g0g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g100g53kcal5.7g5.3g1g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Paprika, punainen150g39kcal1.4g6.9g0.6g3g
Punaviinietikka. (Rajamäen), annos 3g10g2kcal0g0.7g0g0g
Ruokosokeri5g20kcal0g5g0g0g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g23g5.6kcal0.1g1.9g0g0.1g
Valkosipuli 4g4.3kcal0.3g0.7g0g0.1g
Inkivääri, tuore, silputtu4g3.2kcal0.1g0.7g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 150g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1556g1517kcal73g222.4g38g21.8g
Valittu annoskoko778g759kcal36.5g111.2g19g10.9g
Annoskoko puolitettuna389g379kcal18.3g55.6g9.5g5.5g
Arvot/100g100g98kcal4.7g14.3g2.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=422060