Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g60g36kcal5.4g3.3g0.3g43.8g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g13g2.4kcal0.2g0.3g0g11.7g
Leivinjauhe 6.7g12kcal0.3g2.5g0g0g
Soijajauhot, Soyolk133g533kcal52g21.3g26.7g16g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g133g800kcal28g8.8g72g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g200g720kcal56g3.8g52g0g
Porkkana, tuore175g49kcal1g9.8g0.3g4.4g
Kananmuna kuorineen punnittu 359g450kcal39.5g0.9g32.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g5205kcal364.8g101.4g367.4g151.8g
Valittu annoskoko1080g2603kcal182.4g50.7g183.7g75.9g
Annoskoko puolitettuna540g1301kcal91.2g25.4g91.9g38g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063