Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g70g42kcal6.3g3.9g0.4g51.1g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g16g2.8kcal0.2g0.4g0g13.7g
Leivinjauhe 7.8g14kcal0.4g2.9g0g0g
Soijajauhot, Soyolk156g622kcal60.7g24.9g31.1g18.7g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g156g933kcal32.7g10.3g84g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g233g840kcal65.3g4.4g60.7g0g
Porkkana, tuore204g57kcal1.2g11.4g0.4g5.1g
Kananmuna kuorineen punnittu 418g525kcal46g1.1g37.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2520g6073kcal425.6g118.6g428.6g177.2g
Valittu annoskoko1260g3036kcal212.8g59.3g214.3g88.6g
Annoskoko puolitettuna630g1518kcal106.4g29.7g107.2g44.3g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063