Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g90g54kcal8.1g5g0.5g65.7g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g20g3.6kcal0.3g0.5g0g17.6g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Soijajauhot, Soyolk200g800kcal78g32g40g24g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g200g1200kcal42g13.2g108g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g300g1080kcal84g5.7g78g0g
Porkkana, tuore262g73kcal1.6g14.7g0.5g6.6g
Kananmuna kuorineen punnittu 538g675kcal59.2g1.4g48.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g7808kcal547.4g152.6g551g227.8g
Valittu annoskoko1620g3904kcal273.7g76.3g275.5g113.9g
Annoskoko puolitettuna810g1952kcal136.9g38.2g137.8g57g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063