Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g10g6kcal0.9g0.6g0.1g7.3g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g2.2g0.4kcal0g0.1g0g2g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Soijajauhot, Soyolk22g89kcal8.7g3.6g4.4g2.7g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g22g133kcal4.7g1.5g12g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g33g120kcal9.3g0.6g8.7g0g
Porkkana, tuore29g8.2kcal0.2g1.6g0.1g0.7g
Kananmuna kuorineen punnittu 60g75kcal6.6g0.2g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana360g868kcal61g17.2g61.4g25.4g
Valittu annoskoko180g434kcal30.5g8.6g30.7g12.7g
Annoskoko puolitettuna90g217kcal15.3g4.3g15.4g6.4g
Arvot/100g100g241kcal17g4.8g17.1g7.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063