Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g100g60kcal9g5.5g0.5g73g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g22g4kcal0.3g0.6g0g19.5g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.2g0g0.1g
Soijajauhot, Soyolk222g889kcal86.7g35.6g44.4g26.7g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g222g1333kcal46.7g14.7g120g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g333g1200kcal93.3g6.3g86.7g0g
Porkkana, tuore291g82kcal1.7g16.3g0.6g7.3g
Kananmuna kuorineen punnittu 598g750kcal65.8g1.6g53.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g8675kcal608.2g169.6g612.2g253.2g
Valittu annoskoko1800g4338kcal304.1g84.8g306.1g126.6g
Annoskoko puolitettuna900g2169kcal152.1g42.4g153.1g63.3g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063