Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g15g9kcal1.4g0.8g0.1g11g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g3.3g0.6kcal0g0.1g0g2.9g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Soijajauhot, Soyolk33g133kcal13g5.3g6.7g4g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g33g200kcal7g2.2g18g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g50g180kcal14g1g13g0g
Porkkana, tuore44g12kcal0.3g2.4g0.1g1.1g
Kananmuna kuorineen punnittu 90g113kcal9.9g0.2g8.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana540g1301kcal91.4g25.2g92g38g
Valittu annoskoko270g651kcal45.7g12.6g46g19g
Annoskoko puolitettuna135g325kcal22.9g6.3g23g9.5g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063