Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g180g108kcal16.2g9.9g0.9g131.4g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g40g7.2kcal0.6g1g0.1g35.1g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Soijajauhot, Soyolk400g1600kcal156g64g80g48g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g400g2400kcal84g26.4g216g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g600g2160kcal168g11.4g156g0g
Porkkana, tuore524g147kcal3.1g29.3g1g13.1g
Kananmuna kuorineen punnittu 1076g1351kcal118.4g2.8g97.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g15615kcal1094.6g304.8g1102.2g455.4g
Valittu annoskoko3240g7808kcal547.3g152.4g551.1g227.7g
Annoskoko puolitettuna1620g3904kcal273.7g76.2g275.6g113.9g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063