Viljaton Porkkanasämpylä

3 rkl sokerijuurikaskuitua
vettä
2tl psyllium
1tl leivinjauhetta
1dl mantelijauhoa
1dl soijajauhoa
2 porkkanaa (keskikokoista)
1,5dl juustoraastetta
4 kananmunaa

Lusikoi sokerijuurikaskuitu kulhoon.

Lisää vettä niin paljon, että kuidut peittyvät.

Anna turvota ja raasta sillä aikaa kaksi keskikokoista porkkaa ja juusto.

Riko sokerijuuriskuidun mukaan munat.

Lisää soijajauho, mantelijauho sekä psyllium ja leivinjauhe.

Sekoita.

Lopuksi sekoita kulhoon vielä porkkanat ja juustoraaste.

Rakenteen tulisi olla sellaista, että voit muotoilla siitä pehmeitä palloja.

(aika tahmeaa)

Muotoile sämpylät käsissä n.9 palloksi.

Lisää halutessa päälle siemeniä.

Oli vaikea saada mittoja ohjeeseen, mutta laskin esim.

omat käyttämät porkkanat ja munat.

Eli kalorimäärät tietysti hiukan muuttuu juustoraasteen merkin ja porkkanoiden ja munien koon mukaan.

Paista uunissa 225 asteessa n.15min kunnes sämpylät ovat kivan ruskeita päältä.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Sandy0
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g30g18kcal2.7g1.7g0.2g21.9g
Psyllium farina (Vuohelan herkku), annos 7g6.7g1.2kcal0.1g0.2g0g5.9g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Soijajauhot, Soyolk67g267kcal26g10.7g13.3g8g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g67g400kcal14g4.4g36g0g
Juustoraaste, edam-emmental,Ingman,500g100g360kcal28g1.9g26g0g
Porkkana, tuore87g25kcal0.5g4.9g0.2g2.2g
Kananmuna kuorineen punnittu 179g225kcal19.7g0.5g16.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1080g2603kcal182.4g51.2g183.8g76g
Valittu annoskoko540g1301kcal91.2g25.6g91.9g38g
Annoskoko puolitettuna270g651kcal45.6g12.8g46g19g
Arvot/100g100g241kcal16.9g4.7g17g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430063