Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)200g36kcal3.6g3.6g0.6g4g
Keräkaali, 100g50g12kcal0.6g1.7g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g14g17kcal0.3g0.8g1.3g0.2g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)200g80kcal2.2g14.4g1g2.8g
Vesi350g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g80g22kcal0.5g4.8g0.2g2g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g5g37kcal0g0g4.1g0g
Sokeri 5g20kcal0g5g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 30g68kcal4.8g0.2g5.4g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g45g158kcal9g0.2g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2008g915kcal42.6g63.8g52.6g21g
Valittu annoskoko1004g458kcal21.3g31.9g26.3g10.5g
Annoskoko puolitettuna502g229kcal10.7g16g13.2g5.3g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345