Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)320g58kcal5.8g5.8g1g6.4g
Keräkaali, 100g80g19kcal1g2.7g0.2g1.7g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g22g27kcal0.6g1.3g2g0.3g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)320g128kcal3.5g23.1g1.6g4.5g
Vesi561g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g128g36kcal0.8g7.6g0.3g3.2g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g8g59kcal0g0g6.6g0g
Sokeri 8g33kcal0g8g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 48g109kcal7.7g0.2g8.6g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g72g254kcal14.4g0.4g21.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3216g1466kcal68.6g102g84g33.6g
Valittu annoskoko1608g733kcal34.3g51g42g16.8g
Annoskoko puolitettuna804g366kcal17.2g25.5g21g8.4g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345