Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)481g87kcal8.6g8.6g1.4g9.6g
Keräkaali, 100g120g29kcal1.4g4.1g0.2g2.5g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g34g40kcal0.8g2g3g0.5g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)481g192kcal5.3g34.6g2.4g6.7g
Vesi841g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g192g54kcal1.2g11.4g0.4g4.8g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g12g89kcal0g0g9.8g0g
Sokeri 12g49kcal0g12g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 72g163kcal11.5g0.4g13g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g108g381kcal21.6g0.5g32.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4824g2198kcal102.4g153g125.4g50.2g
Valittu annoskoko2412g1099kcal51.2g76.5g62.7g25.1g
Annoskoko puolitettuna1206g550kcal25.6g38.3g31.4g12.6g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345