Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)800g144kcal14.4g14.4g2.4g16g
Keräkaali, 100g200g48kcal2.4g6.8g0.4g4.2g
Sipuli (kuorittu)100g27kcal1.3g4.8g0.2g1.7g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g56g67kcal1.4g3.4g5g0.8g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)800g320kcal8.8g57.6g4g11.2g
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g320g90kcal1.9g19g0.6g8g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g20g148kcal0g0g16.4g0g
Sokeri 20g81kcal0g20g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 120g272kcal19.2g0.6g21.6g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g180g634kcal36g0.9g54g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8032g3660kcal170.8g255g209.2g83.8g
Valittu annoskoko4016g1830kcal85.4g127.5g104.6g41.9g
Annoskoko puolitettuna2008g915kcal42.7g63.8g52.3g21g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345