Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)80g14kcal1.4g1.4g0.2g1.6g
Keräkaali, 100g20g4.8kcal0.2g0.7g0g0.4g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g5.6g6.7kcal0.1g0.3g0.5g0.1g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)80g32kcal0.9g5.8g0.4g1.1g
Vesi140g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g32g9kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g2g15kcal0g0g1.6g0g
Sokeri 2g8.1kcal0g2g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 12g27kcal1.9g0.1g2.2g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g18g63kcal3.6g0.1g5.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana804g366kcal16.8g25.6g20.8g8.4g
Valittu annoskoko402g183kcal8.4g12.8g10.4g4.2g
Annoskoko puolitettuna201g92kcal4.2g6.4g5.2g2.1g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=430345