Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 39g30kcal0.7g6.3g0.1g0.4g
Kukkakaali 59g14kcal1.1g1.3g0.2g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g25g6.9kcal0.1g1.5g0g0.6g
Herneet (Apetit)33g18kcal1.9g1.8g0.3g0g
Rypsiöljy 8.4g74kcal0g0g8.4g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g5g4.8kcal0.1g0.9g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.5g0.5kcal0g0.1g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g2.3g8.9kcal0.7g0g0.7g0g
Sinappi 2.3g3.1kcal0.1g0.3g0.1g0g
Salaatti, jäävuori tuore8.5g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Rucola, lautaselinen n. 30g5g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kapris etikkaliemessä, Figaro5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana388g331kcal10g26.2g19.6g5.4g
Valittu annoskoko194g166kcal5g13.1g9.8g2.7g
Annoskoko puolitettuna97g83kcal2.5g6.6g4.9g1.4g
Arvot/100g100g85kcal2.6g6.8g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056