Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 59g46kcal1g9.4g0.1g0.6g
Kukkakaali 88g21kcal1.6g1.9g0.3g2g
Porkkana, keskikokoinen 65g37g10kcal0.2g2.2g0.1g0.9g
Herneet (Apetit)50g27kcal2.9g2.7g0.5g0g
Rypsiöljy 13g111kcal0g0g12.5g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g7.5g7.2kcal0.1g1.4g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.8g3kcal0g0.7g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g3.5g13kcal1.1g0g1g0g
Sinappi 3.5g4.6kcal0.2g0.5g0.2g0.1g
Salaatti, jäävuori tuore13g1.3kcal0.1g0.1g0g0.1g
Rucola, lautaselinen n. 30g7.5g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kapris etikkaliemessä, Figaro7.5g2.3kcal0.2g0.3g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana582g496kcal15.2g39g29.4g8g
Valittu annoskoko291g248kcal7.6g19.5g14.7g4g
Annoskoko puolitettuna146g124kcal3.8g9.8g7.4g2g
Arvot/100g100g85kcal2.6g6.7g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056