Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 79g61kcal1.3g12.6g0.2g0.8g
Kukkakaali 117g28kcal2.1g2.6g0.4g2.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g2.9g0.1g1.2g
Herneet (Apetit)67g35kcal3.8g3.5g0.6g0g
Rypsiöljy 17g148kcal0g0g16.7g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g10g10kcal0.1g1.8g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g1g4kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g4.7g18kcal1.5g0g1.3g0g
Sinappi 4.7g6.1kcal0.2g0.7g0.3g0.1g
Salaatti, jäävuori tuore17g1.7kcal0.2g0.1g0g0.2g
Rucola, lautaselinen n. 30g10g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Kapris etikkaliemessä, Figaro10g3.1kcal0.2g0.4g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana776g661kcal19.8g52g39.4g10.8g
Valittu annoskoko388g331kcal9.9g26g19.7g5.4g
Annoskoko puolitettuna194g165kcal5g13g9.9g2.7g
Arvot/100g100g85kcal2.6g6.7g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056