Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 98g76kcal1.6g15.7g0.2g1g
Kukkakaali 146g35kcal2.6g3.2g0.4g3.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g62g17kcal0.4g3.7g0.1g1.5g
Herneet (Apetit)84g44kcal4.8g4.4g0.8g0g
Rypsiöljy 21g185kcal0g0g20.9g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g13g12kcal0.1g2.3g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g1.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g5.8g22kcal1.8g0g1.7g0g
Sinappi 5.8g7.7kcal0.3g0.8g0.4g0.1g
Salaatti, jäävuori tuore21g2.1kcal0.2g0.2g0g0.2g
Rucola, lautaselinen n. 30g13g1.9kcal0.1g0.3g0g0.2g
Kapris etikkaliemessä, Figaro13g3.8kcal0.3g0.5g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana970g827kcal24.6g65g49.2g13.6g
Valittu annoskoko485g414kcal12.3g32.5g24.6g6.8g
Annoskoko puolitettuna243g207kcal6.2g16.3g12.3g3.4g
Arvot/100g100g85kcal2.5g6.7g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056