Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 118g91kcal2g18.9g0.2g1.2g
Kukkakaali 176g42kcal3.2g3.9g0.5g4g
Porkkana, keskikokoinen 65g74g21kcal0.4g4.4g0.1g1.9g
Herneet (Apetit)100g53kcal5.7g5.3g0.9g0g
Rypsiöljy 25g222kcal0g0g25.1g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g15g14kcal0.2g2.7g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g1.5g6kcal0g1.5g0g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g7g27kcal2.2g0g2g0g
Sinappi 7g9kcal0.3g1g0.4g0.1g
Salaatti, jäävuori tuore26g2.6kcal0.3g0.2g0.1g0.3g
Rucola, lautaselinen n. 30g15g2.3kcal0.2g0.3g0g0.2g
Kapris etikkaliemessä, Figaro15g4.6kcal0.3g0.6g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1164g993kcal29.8g78g58.8g16.4g
Valittu annoskoko582g496kcal14.9g39g29.4g8.2g
Annoskoko puolitettuna291g248kcal7.5g19.5g14.7g4.1g
Arvot/100g100g85kcal2.6g6.7g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056