Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 137g106kcal2.3g22g0.3g1.4g
Kukkakaali 205g49kcal3.7g4.5g0.6g4.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g87g24kcal0.5g5.2g0.2g2.2g
Herneet (Apetit)117g62kcal6.7g6.2g1.1g0g
Rypsiöljy 29g259kcal0g0g29.2g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g18g17kcal0.2g3.2g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g1.8g7kcal0g1.7g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 1.8g1.9kcal0.1g0.3g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g8.2g31kcal2.5g0g2.3g0g
Sinappi 8.2g11kcal0.4g1.2g0.5g0.1g
Salaatti, jäävuori tuore30g3kcal0.3g0.2g0.1g0.3g
Rucola, lautaselinen n. 30g18g2.6kcal0.2g0.4g0g0.2g
Kapris etikkaliemessä, Figaro18g5.4kcal0.4g0.7g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1358g1158kcal34.6g91.2g68.8g19g
Valittu annoskoko679g579kcal17.3g45.6g34.4g9.5g
Annoskoko puolitettuna340g290kcal8.7g22.8g17.2g4.8g
Arvot/100g100g85kcal2.5g6.7g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056