Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 157g122kcal2.6g25.2g0.3g1.6g
Kukkakaali 234g56kcal4.2g5.1g0.7g5.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g99g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Herneet (Apetit)134g71kcal7.6g7.1g1.2g0g
Rypsiöljy 33g296kcal0g0g33.4g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g20g19kcal0.2g3.6g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g2g8kcal0g2g0g0g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 2g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g9g36kcal2.9g0g2.6g0g
Sinappi 9g12kcal0.4g1.3g0.6g0.2g
Salaatti, jäävuori tuore34g3.4kcal0.4g0.3g0.1g0.3g
Rucola, lautaselinen n. 30g20g3kcal0.2g0.4g0g0.3g
Kapris etikkaliemessä, Figaro20g6.2kcal0.4g0.8g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1552g1323kcal39.4g104g78.4g21.8g
Valittu annoskoko776g662kcal19.7g52g39.2g10.9g
Annoskoko puolitettuna388g331kcal9.9g26g19.6g5.5g
Arvot/100g100g85kcal2.5g6.7g5.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056