Salaatti peruna+kukkis

Pilko porkkanat siivuiksi, kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.

Nosta n.10 min. porkkanat veke reikäkauhalla ja lisää samaan veteen(napero) perunat
sekaan.

Kun perunat ovat melkein kypsiä n.10-15 min. Nosta ne sekoitusastiaan Käytän kattilaa.

Lisää samaan veteen pieniksi kukinnoiksi pilkotut kukkikset.

Keitä, että vähän pehmenee.

Sekoita hellämielisesti.

Lisää ennen tarjoilua rucola ja jäävuorisalaatti ja sekoita hellällä kädeltä.

Liemi: rypsiöljystä>>sinappiin asti luettelossa korkeareunaiseen astiaan ja sekoita se sauvasekoittimella.

Voi tietysti tarjota erikseenkin, mutta musta on kiva kun se kastike imeytyy vihanneksiin.

Jos liemen tajoaa erikseen, jokainen voi tietysti laittaa sitä makunsa mukaan.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 194 grammaa

Manneli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 20g15kcal0.3g3.1g0g0.2g
Kukkakaali 29g7kcal0.5g0.6g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g12g3.5kcal0.1g0.7g0g0.3g
Herneet (Apetit)17g8.9kcal1g0.9g0.2g0g
Rypsiöljy 4.2g37kcal0g0g4.2g0g
Balsamico di Modena (Acentino), annos 10g2.5g2.4kcal0g0.5g0g0g
Steviasokeri 1dl = 45g (Dansucker), annos 45g0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.3g0.3kcal0g0g0g0g
Gran castelli (Castelli), annos 20g1.2g4.4kcal0.4g0g0.3g0g
Sinappi 1.2g1.5kcal0.1g0.2g0.1g0g
Salaatti, jäävuori tuore4.3g0.4kcal0g0g0g0g
Rucola, lautaselinen n. 30g2.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro2.5g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana194g165kcal5g12.8g9.8g2.6g
Valittu annoskoko97g83kcal2.5g6.4g4.9g1.3g
Annoskoko puolitettuna49g41kcal1.3g3.2g2.5g0.7g
Arvot/100g100g85kcal2.6g6.6g5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=433056