Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore350g60kcal2.1g8.7g1.4g2.4g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g200g330kcal40g0g20g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g75g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Sipuli (kuorittu)75g20kcal1g3.6g0.2g1.3g
Basilika, tuore 5g1.4kcal0.2g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 200g59kcal1.1g10.6g0.4g3.8g
Tomaattisose tomaattipyree 23g17kcal1g2.9g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz10g10kcal0.1g2.4g0g0.1g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g125g306kcal22.5g0.8g23.8g0g
Mozzarella juustoraaste, valio50g145kcal13g0g10.5g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen50g10kcal0.3g1.9g0.1g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2337g1972kcal164.6g73g113.2g21.2g
Valittu annoskoko1169g986kcal82.3g36.5g56.6g10.6g
Annoskoko puolitettuna584g493kcal41.2g18.3g28.3g5.3g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171