Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore421g72kcal2.5g10.5g1.7g2.9g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g240g397kcal48.1g0g24g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g90g25kcal0.5g5.4g0.2g2.3g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Basilika, tuore 6g1.6kcal0.2g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 240g71kcal1.3g12.7g0.5g4.6g
Tomaattisose tomaattipyree 27g21kcal1.2g3.5g0.1g0.3g
Ketsuppi, Heinz12g12kcal0.1g2.9g0g0.1g
Valkosipuli 7.2g7.8kcal0.6g1.2g0g0.2g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g150g368kcal27g0.9g28.5g0g
Mozzarella juustoraaste, valio60g174kcal15.6g0g12.6g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen60g12kcal0.4g2.3g0.2g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2808g2370kcal197.4g87.6g136g25.6g
Valittu annoskoko1404g1185kcal98.7g43.8g68g12.8g
Annoskoko puolitettuna702g592kcal49.4g21.9g34g6.4g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171