Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore491g83kcal2.9g12.3g2g3.4g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g280g463kcal56.1g0g28g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g105g29kcal0.6g6.3g0.2g2.6g
Sipuli (kuorittu)105g28kcal1.4g5g0.2g1.8g
Basilika, tuore 7g1.9kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Tomaattimurska 280g82kcal1.6g14.9g0.6g5.3g
Tomaattisose tomaattipyree 32g24kcal1.4g4.1g0.1g0.3g
Ketsuppi, Heinz14g14kcal0.1g3.4g0g0.2g
Valkosipuli 8.4g9kcal0.7g1.4g0.1g0.2g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g175g429kcal31.5g1.1g33.3g0g
Mozzarella juustoraaste, valio70g203kcal18.2g0g14.7g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen70g14kcal0.4g2.7g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3276g2764kcal230.2g102.6g159g29.8g
Valittu annoskoko1638g1382kcal115.1g51.3g79.5g14.9g
Annoskoko puolitettuna819g691kcal57.6g25.7g39.8g7.5g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171