Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore561g95kcal3.4g14g2.2g3.9g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g320g529kcal64.1g0g32g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g120g34kcal0.7g7.1g0.2g3g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Basilika, tuore 8g2.2kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Tomaattimurska 320g94kcal1.8g17g0.6g6.1g
Tomaattisose tomaattipyree 36g27kcal1.6g4.6g0.1g0.4g
Ketsuppi, Heinz16g17kcal0.1g3.9g0g0.2g
Valkosipuli 10g10kcal0.8g1.6g0.1g0.2g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g200g491kcal36g1.2g38g0g
Mozzarella juustoraaste, valio80g232kcal20.8g0g16.8g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen80g16kcal0.5g3g0.2g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3744g3159kcal263.2g116.6g181g34g
Valittu annoskoko1872g1580kcal131.6g58.3g90.5g17g
Annoskoko puolitettuna936g790kcal65.8g29.2g45.3g8.5g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171