Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore631g107kcal3.8g15.8g2.5g4.4g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g361g595kcal72.1g0g36g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g135g38kcal0.8g8g0.3g3.4g
Sipuli (kuorittu)135g37kcal1.8g6.5g0.3g2.3g
Basilika, tuore 9g2.4kcal0.3g0.1g0.1g0.1g
Tomaattimurska 361g106kcal2g19.1g0.7g6.8g
Tomaattisose tomaattipyree 41g31kcal1.8g5.2g0.1g0.4g
Ketsuppi, Heinz18g19kcal0.2g4.3g0g0.2g
Valkosipuli 11g12kcal0.9g1.8g0.1g0.2g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g225g552kcal40.6g1.4g42.8g0g
Mozzarella juustoraaste, valio90g261kcal23.4g0g18.9g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen90g18kcal0.5g3.4g0.3g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4212g3554kcal296.4g131.2g204.2g38.2g
Valittu annoskoko2106g1777kcal148.2g65.6g102.1g19.1g
Annoskoko puolitettuna1053g889kcal74.1g32.8g51.1g9.6g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171