Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore1400g238kcal8.4g35g5.6g9.8g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g800g1320kcal160g0g80g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g300g84kcal1.8g17.9g0.6g7.5g
Sipuli (kuorittu)300g81kcal3.9g14.4g0.6g5.1g
Basilika, tuore 20g5.4kcal0.6g0.2g0.2g0.3g
Tomaattimurska 800g235kcal4.5g42.4g1.6g15.2g
Tomaattisose tomaattipyree 90g69kcal4.1g11.6g0.2g0.9g
Ketsuppi, Heinz40g41kcal0.4g9.6g0g0.5g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g3.9g0.1g0.5g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g500g1225kcal90g3g95g0g
Mozzarella juustoraaste, valio200g580kcal52g0g42g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen200g40kcal1.2g7.6g0.6g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9348g7889kcal657.6g291.2g453g85.2g
Valittu annoskoko4674g3944kcal328.8g145.6g226.5g42.6g
Annoskoko puolitettuna2337g1972kcal164.4g72.8g113.3g21.3g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171