Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore140g24kcal0.8g3.5g0.6g1g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g80g132kcal16g0g8g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g30g8.4kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)30g8.1kcal0.4g1.4g0.1g0.5g
Basilika, tuore 2g0.5kcal0.1g0g0g0g
Tomaattimurska 80g24kcal0.4g4.2g0.2g1.5g
Tomaattisose tomaattipyree 9g6.9kcal0.4g1.2g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz4g4.1kcal0g1g0g0g
Valkosipuli 2.4g2.6kcal0.2g0.4g0g0.1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g50g123kcal9g0.3g9.5g0g
Mozzarella juustoraaste, valio20g58kcal5.2g0g4.2g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen20g4kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana936g790kcal65.6g29.2g45.6g8.6g
Valittu annoskoko468g395kcal32.8g14.6g22.8g4.3g
Annoskoko puolitettuna234g198kcal16.4g7.3g11.4g2.2g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171