Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore210g36kcal1.3g5.3g0.8g1.5g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g120g198kcal24g0g12g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g45g13kcal0.3g2.7g0.1g1.1g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Basilika, tuore 3g0.8kcal0.1g0g0g0g
Tomaattimurska 120g35kcal0.7g6.4g0.2g2.3g
Tomaattisose tomaattipyree 14g10kcal0.6g1.7g0g0.1g
Ketsuppi, Heinz6g6.2kcal0.1g1.4g0g0.1g
Valkosipuli 3.6g3.9kcal0.3g0.6g0g0.1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g75g184kcal13.5g0.5g14.3g0g
Mozzarella juustoraaste, valio30g87kcal7.8g0g6.3g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen30g6kcal0.2g1.1g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1404g1185kcal99g43.8g67.8g12.8g
Valittu annoskoko702g592kcal49.5g21.9g33.9g6.4g
Annoskoko puolitettuna351g296kcal24.8g11g17g3.2g
Arvot/100g100g84kcal7.1g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171