Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore280g48kcal1.7g7g1.1g2g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g160g264kcal32g0g16g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g60g17kcal0.4g3.6g0.1g1.5g
Sipuli (kuorittu)60g16kcal0.8g2.9g0.1g1g
Basilika, tuore 4g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Tomaattimurska 160g47kcal0.9g8.5g0.3g3g
Tomaattisose tomaattipyree 18g14kcal0.8g2.3g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz8g8.3kcal0.1g1.9g0g0.1g
Valkosipuli 4.8g5.2kcal0.4g0.8g0g0.1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g100g245kcal18g0.6g19g0g
Mozzarella juustoraaste, valio40g116kcal10.4g0g8.4g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen40g8kcal0.2g1.5g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1872g1580kcal131.6g58.2g90.2g17.2g
Valittu annoskoko936g790kcal65.8g29.1g45.1g8.6g
Annoskoko puolitettuna468g395kcal32.9g14.6g22.6g4.3g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434171