TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)113g30kcal1.5g5.4g0.2g1.9g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Paprika, punainen300g77kcal2.7g13.8g1.2g6g
Chili, vihreä, tuore 23g10kcal0.5g1.8g0g0.3g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g23g17kcal1g2.9g0g0g
Paprikajauhe 3.8g12kcal0.6g0.7g0.5g1.4g
Juustokumina jeera (), annos 6g3.8g13kcal0.7g1.7g0.8g0.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.8g14kcal0.1g3g0.1g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen300g417kcal57g0g21g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g300g108kcal5.4g19.2g0.9g0g
Rypsiöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2214g1712kcal142.6g104.4g79.6g21g
Valittu annoskoko1107g856kcal71.3g52.2g39.8g10.5g
Annoskoko puolitettuna554g428kcal35.7g26.1g19.9g5.3g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434532