TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)188g51kcal2.4g9g0.4g3.2g
Valkosipuli 38g41kcal3g6.1g0.2g0.8g
Paprika, punainen500g129kcal4.5g23g2g10g
Chili, vihreä, tuore 38g17kcal0.8g3g0.1g0.6g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g38g28kcal1.7g4.8g0.1g0g
Paprikajauhe 6.3g20kcal0.9g1.1g0.8g2.3g
Juustokumina jeera (), annos 6g6.3g22kcal1.1g2.8g1.4g0.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g6.3g23kcal0.2g5g0.2g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen500g696kcal95.1g0g35g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g500g180kcal9g32g1.5g0g
Rypsiöljy 25g221kcal0g0g25g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3690g2853kcal237.4g173.6g133.4g35.2g
Valittu annoskoko1845g1426kcal118.7g86.8g66.7g17.6g
Annoskoko puolitettuna923g713kcal59.4g43.4g33.4g8.8g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434532