TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)225g61kcal2.9g10.8g0.5g3.8g
Valkosipuli 45g49kcal3.6g7.3g0.3g0.9g
Paprika, punainen600g154kcal5.4g27.6g2.4g12g
Chili, vihreä, tuore 45g20kcal0.9g3.6g0.1g0.7g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g45g33kcal2g5.8g0.1g0g
Paprikajauhe 7.5g24kcal1.1g1.4g1g2.8g
Juustokumina jeera (), annos 6g7.5g27kcal1.3g3.3g1.7g0.8g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g7.5g27kcal0.3g6g0.3g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen600g835kcal114.1g0g42g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g600g216kcal10.8g38.4g1.8g0g
Rypsiöljy 30g266kcal0g0g30g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana4428g3423kcal284.8g208.4g160.4g42g
Valittu annoskoko2214g1712kcal142.4g104.2g80.2g21g
Annoskoko puolitettuna1107g856kcal71.2g52.1g40.1g10.5g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434532