TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)263g71kcal3.4g12.6g0.5g4.5g
Valkosipuli 53g57kcal4.2g8.6g0.3g1.1g
Paprika, punainen701g180kcal6.3g32.2g2.8g14g
Chili, vihreä, tuore 53g24kcal1.1g4.2g0.1g0.8g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g53g39kcal2.4g6.8g0.1g0g
Paprikajauhe 8.8g28kcal1.3g1.6g1.1g3.3g
Juustokumina jeera (), annos 6g8.8g31kcal1.6g3.9g1.9g0.9g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g8.8g32kcal0.3g7g0.3g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen701g974kcal133.1g0g49g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g701g252kcal12.6g44.8g2.1g0g
Rypsiöljy 35g310kcal0g0g35g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5166g3994kcal332.6g243.4g186.4g49.2g
Valittu annoskoko2583g1997kcal166.3g121.7g93.2g24.6g
Annoskoko puolitettuna1292g999kcal83.2g60.9g46.6g12.3g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=434532